Menighedsrådsvalg 2020

I 2020 skal der være valg til menighedsrådene rundt omkring i landet - og dermed også her i Køge Sogn. Til menighedsrådsvalget vælges nye menighedsråd i alle landets sogne til en periode på fire år. I 2020 skal menighedsrådene, som noget nyt, vælges på en valgforsamling hvor kandidater opstilles og vælges. Forud for valgforsamlingen afholder menighedsrådet et orienteringsmøde. Begge møder er offentlige og alle er velkomne. Sæt allerede kryds i kalenderen nu, så du kan være med til at sætte dit præg på Danmarks mest lokale demokrati – menighedsrådet.

Hvis du er nysgerrig på, hvad menighedsrådet laver, hvilke aktiviteter vi arrangerer og hvordan du kan stille op til menighedsrådsvalget, skal du møde op til orienteringsmøde 9. juni 2020 kl. 19.00 i kirken.
På dette møde vil vi fortælle om, hvad vi har lavet de sidste fire år. Derudover vil du også kunne høre om de kommende opgaver. Vi vil desuden også oplyse om, hvor mange kandidater der skal vælges og datoer og regler for valgforsamlingen (hvor det nye menighedsråd skal vælges).

Ved at møde op til valgforsamling 15. september 2020 kl. 19.00 i sognegården, er du med til at vælge retningen for kirkens arbejde i Køge Sogn.
Det er du, ved at være med til at vælge, hvem der skal sidde i menighedsrådet blandt de opstillede kandidater eller ved selv at stille op som kandidat. På valgforsamlingen præsenteres kandidaterne og efterfølgende er der mulighed for debat. Valg til menighedsrådet foregår ved skriftlig afstemning mellem kandidaterne og resultatet heraf afgør, hvem der er valgt til menighedsrådet.

Det valgte menighedsråd tiltræder 1. søndag i advent den 29. november 2020.

Ved at møde op til møderne, er det altså muligt at sætte dit præg på, hvad din kirke skal de næste fire år. Hvad enten du ønsker flere aktiviteter for børn og unge, familier eller ældre, tiltag for flygtninge, drop-in dåb, koncerter eller noget helt andet.

Du kan læse mere om menighedsrådsvalget på kirkeministeriets hjemmeside, ved at klikke her. Du kan også følge med i, hvad vi laver i Køge Kirke ved at klikke rundt på hjemmesiden.