Det at miste

Når vi mister et menneske, som vi har holdt af, så mister vores kærlighed retning. Og når kærligheden mister sin retning, så bliver den til sorg, og så gør den ondt. Ondt så det næsten kan mærkes fysisk.
Hvert enkelt menneskes sorg er dette menneskes helt egen sorg. Ingen sorg ligner andres. Alligevel er sorgen så ens: Tomheden efter et elsket menneske.

Sorg er noget, man skal lære at bære med sig i sit liv. Det kan tage kort tid at lære sig det, men det kan også tage lang tid. Man skal komme sig over tabet, vænne sig til at ens elskede ikke er der. Men man kan blive bange for at belaste familie og venner med sin sorg. Og så kan det måske være en god ide at kontakte en præst. Måske den præst som begravede ens elskede.

Klik her for at finde oplysningerne på vores præster.

Klik her for at læse vores folder om at miste

Sorggruppe
Kirkerne i Køge provsti (Køge Kommune) har en sorggruppe, hvor man mødes og taler åbent om sorgen over tabet af et menneske, som stod en nær. Når man mister en, man har kær, så forandres livet og hverdagen. I en periode kan det føles som om, at livet er gået i stykker og måske ikke er værd at leve
Klik her for at se flere informationer om sorggruppe i Køge Provsti

Det praktiske

I dagene efter et dødsfald skal de pårørende tage stilling til mange spørgsmål og ordne en række praktiske forhold. Her får du en kort oversigt over de vigtigste.

Bedemand
De fleste henvender sig til en bedemand for at få hjælp til det praktiske i forbindelse med dødsfald og begravelse.
Da sorgen ofte er overvældende, og fordi der skal ordnes mange uvante ting på få dage, oplever de fleste dog, at det er godt at få hjælp til det praktiske. En bedemand kan hjælpe med mange af de følgende ting, som skal ordnes efter et dødsfald.

Begravelse eller bisættelse
Bedemanden kan hjælpe dig/jer med at anmode om begravelse eller bisættelse.
Hvis du/I som pårørende har kendskab til afdødes ønsker, har man pligt til at følge dem. Det gælder fx ønsket om begravelse (kistebegravelse på kirkegården) eller bisættelse (kremering og efterfølgende urnenedsættelse).

Kirkelig begravelse
Når en præst medvirker, kaldes det en kirkelig begravelse eller bisættelse. Hvis afdøde var medlem af folkekirken, medvirker en præst ved begravelsen eller bisættelsen, medmindre afdøde har givet udtryk for andet. Tidspunkt og sted for handlingen aftales med præsten. Endvidere aftaler man med præsten hvordan handlingen i øvrigt skal forløbe.

Find gravsted
Hvis du vil finde ud af hvor en afdød er nedsat, kan du finde gravstedet ved at klikke her.

 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe eller møde personligt op på kirkegårdskontoret. Se åbningstider og telefonnummer i bunden af siden.