Du er her:

Dåb i Køge Kirke

I Køge Kirke kan dåb enten foregå ved gudstjenesten om søndagen klokken 10.00 eller ved en dåbsgudstjeneste, som normalt finder sted den 2. lørdag i måneden kl. 10.00.
For at få en aftale om dåb skal du henvende dig på kirkekontoret personligt, telefonisk eller ved hjælp af sikker mail ved hjælp af NemID - klik her for at komme videre til sikker mail.

Hvem kan være faddere?
Når dit/jeres barn skal døbes, skal der vælges mindst to og højest fem personer, som skal være faddere (inklusiv gudmor/gudfar). For at kunne være fadder, skal man selv være døbt med den kristne dåb i folkekirken eller en anden kristen kirke. Desuden skal man være konfirmeret eller være nået konfirmationsalderen. En gudmor/gudfar kalder man gerne den person, som bærer barnet til dåben. Det er også almindeligt, at en af forældrene bærer deres barn til dåben.

Ved dåben bliver barnet medlem af folkekirken.

Hvis du/I gerne vil have dit/jeres barn døbt i Køge Kirke skal du kontakte kirkekontoret - her kan du forespørge på en bestemt dato. Når vi har aftalt en dato laver vi en bekræftelse, som vi enten kan sende i din e-boks, med almindelig post eller som kan afhentes på kirkekontoret.
Her skal du/I udfylde barnets navn samt oplysninger om fadder og herefter skal den returneres til kirkekontoret. ca. 14 dage inden dåbsdagen skal du/I kontakte præsten så I kan finde en dato for dåbssamtale.

Hvorfor dåb
De fleste dåbsforældre vælger at få deres barn døbt, fordi det er tradition. I kirken ser vi også dåben som en god tradition, men vi mener også, at det stikker dybere.
Ved dåben takker vi Gud for det lille vidunder, han har skænket os, men samtidig sender vi også Gud en bøn i dåben. For når vi bliver forældre, så er der sjældent tvivl om, at vi vil gøre alt for vores børn - det er dog ikke altid, at vi kan være der.

I dåben lover Gud, at han aldrig vil forlade os. Lige meget hvad jeres barn kommer ud for, så vil Gud være med. Jeres barn vil aldrig være alene, Gud vil altid stå ved dets side og sige: ”Du skal ikke være bange, jeg er her.” Dåben er et udtryk for et tilbud. Et løfte, en gave. Det er hvad I, på jeres børns vegne, siger ja til.
Klik her for at læse vores folder om dåb

Voksendåb

Det bliver stadig mere almindeligt at blive døbt som voksen.
Nogle voksne blev ikke døbt som børn, og får senere i livet et ønske om at blive døbt. Andre er opvokset i en anden religion og ønsker at konvertere til kristendom. Andre igen har længe været religiøst søgende og finder til sidst deres ståsted og ønske om dåb i folkekirken.

Hvad skal jeg gøre?
Hvis du ønsker at blive døbt kan du altid tage kontakt til en af vores præster. Du og præsten aftaler herefter at mødes til en samtale, hvor I taler sammen om dine ønsker og aftaler det videre forløb.

Ved dåb af et barn forpligter fadderne sig til at tage vare på dåbsbarnets kristelige opdragelse. Derfor får en voksen ikke faddere ved dåben. I stedet er der to dåbsvidner til voksendåb. De er vidner både i juridisk og medmenneskelig forstand. Ønsker du ikke at have nogen med til din dåb, kan vi også hjælpe dig med at stille vidner.

(Dele af teksten er lånt fra folkekirken.dk)

Navngivning og godkendt navne

Ifølge Navneloven skal alle børn have et navn, som skal registreres, inden der er gået seks måneder. Dette kan ske på to måder: Enten i forbindelse med dåb eller ved navngivning.

I Danmark er det på Ankestyrelsens hjemmeside du/I kan finde ud af om et navn er godkendt - gå videre til 'Navne' på Ankestyrelsens hjemmeside ved at klikke her

Hvis du/I vil navngive barnet, skal du/I gøre det på borger.dk (Klik her for at komme videre til navngivning på borger.dk)

Spørgsmål?

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe eller møde personligt op på kirkekontoret. Se åbningstider og telefonnummer i bunden af siden.

Har du en forespørgsel på en bestemt dato, må du meget gerne ringe eller bruge vores 'sikker mail' ved hjælp af din NemID - klik her for at komme videre

Vi fraråder på det kraftigste at sende mails med personfølsomme oplysninger til os via normal mail - brug i stedet linket ovenover.