Fødsel og faderskab

Alle nyfødte skal registreres på kirkekontoret senest 14 hverdage efter fødslen. Er barnet født på et hospital sørger jordemoderen for personnummer og at registreringen sendes videre til sognet. Ved hjemmefødsel, skal du/I selv anmelde fødslen. Anmeldelsen skal sendes eller afleveres til morens bopælssogn (se anmeldelsen på borger.dk ved at klikke her)

Er I, ved barnets fødsel, ikke gift med hinanden, skal I udfylde og underskrive en omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab. I får samtidig fælles forældremyndighed over jeres barn.

Erklæringen kan udfyldes og underskrives både før fødslen og i de første 14 dage efter barnets fødsel. Hvis barnet er mere end 14 dage gammelt, kan I ikke længere benytte løsningen, og barnets mor vil modtage et brev fra Familieretshuset gennem Digital Post med information om, hvordan I registrerer faderskabet. (Klik her for at komme videre til faderskab på borger.dk)

Øvrig information kan hentes på borger.dk

Spørgsmål?

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe eller møde personligt op på kirkekontoret. Se åbningstider og telefonnummer i bunden af siden.

Vi fraråder på det kraftigste at sende mails med personfølsomme oplysninger til os via normal mail - brug i stedet linket her til at sende en sikker mail.