Kære Konfirmander og jeres forældre
Lige om lidt så begynder konfirmandundervisningen. Søndre Skole begynder den 30.september og Sct. Nicolai Skole begynder den 1.oktober. Her nedenfor kan I læse lidt praktisk information omkring undervisningen og selve konfirmationen.

Vi glæder os rigtig meget til at møde jer alle sammen.

Praktisk info om konfirmandforberedelsen.

• Konfirmanderne bliver betragtet som næsten voksne, derfor skal de selv tage ansvar for konfirmations undervisningen. Dette betyder, at der næsten ikke kommer mere information ud til jer forældre.
  • Undervisningen foregår lige efter skole.
    Søndre Skole – Onsdag kl.13.20-15.00
    Sct. Nicolai – Torsdag kl.13.45-15.15
  • Vi mødes hver gang på plænen uden for kirken, hvor vi sammen siger Trosbekendelsen.
  • På grund af corona restriktionerne deler vi hver gang klasserne i 3 hold. Og vi deler dem på en måde, så man ikke kommer i kontakt med parallelklassen.
    Hold 1 er i kirken
    Hold 2 er i sognegården, hvor vi går i dybden med Bibelen.
    Hold 3 skal ud og gå tur og det gør vi lige meget hvordan vejret er, så husk altid ordentligt tøj.
  • Vi afslutter hver gang med en bøn og fadervor.
  • Vi forventer ikke, at der bliver noget ekstra undervisning i weekender eller aftener.
  • Men! Man skal komme i kirke 5 gange i løbet af året. Og det er kun i Køge Kirke det tæller. Det er en god ide allerede at begynde den 4.oktober kl.10.00, hvor der er Jazz-gudstjeneste med top professionelt band!
  • Man må meget gerne tage sine forældre med i kirke om søndagen.
  • Er man ikke døbt, vil der være konfirmanddåb 2.påskedag kl.10.00.
  • Pjæk det gider vi ikke!

Praktisk info om selve konfirmationen

• Konfirmationsdato
    Søndre Skole: 30.april
  • Sct. Nicolai: 1.maj
    B-klassen kl.12.00
  • Alle konfirmander møder en halv time før i sognegården – forældre må ikke komme med i sognegården, men skal være i kirken.
  • Forældre og gæster ankommer ca 20-30 minutter før - helst ikke tidligere.
  • I tårnværelset er der stillet kasser frem, hvori man kan lægge telegrammer, roser og andet.
  • Antallet af gæster i kirken afhænger af om corona restriktionerne bliver ophævet. Hvis de ikke gør det må man kun have 7 gæster med i kirken.
  • Man må gerne fotografere under konfirmationen, men husk at tage hensyn til hinanden. Og man kommer ikke til at få nærbilleder.
  • Selve konfirmationen varer ca 40 minutter.
  • Efter konfirmationen går vi udenfor og stiller op til fællesbillede.
  • Der kommer ikke fotograf, så der er ikke mulighed for efterfølgende at købe billede.
  • Har man planlagt en særlig transport til konfirmanden, så kan disse parkere foran kirken, i Kirkestræde og Katekismusgade. Undlad at blive hængende for længe, da der skal gøres klar til næste hold.
  • Parkering i Køge – særligt lørdag er det en ret stor udfordring! Sig det til jeres gæster.
  • Økonomisk støtte – det er muligt at søge kirken om hjælp til konfirmationstøj eller lignende. Kontakt en af præsterne.
  • Er der ellers noget I, som forældre, er i tvivl om, så kontakt os.

Præsterne ved Køge Kirke

Charlotte Dybdahl Winther
Mail: cdw@km.dk

Signe Asbirk
Mail: sia@km.dk

Louise Dixen Hansen
Mail: ldha@km.dk

Søndre Skole konfirmeres
Store Bededag

Sct. Nicolai Skole konfirmeres
lørdag efter Store Bededag

Tilmelding for konfirmander

Tilmelding til konfirmation for 8. klasse (2020/2021)

Hvis dit barn er døbt i udlandet eller et andet kristent trossamfund, skal vi bruge en kopi af dåbsattesten.
Den digitale konfirmandtilmelding er åben mellem 1. april og 30. september, men du kan tidligst tilmelde dit barn året før konfirmationen.
Hvis du har brug for at tilmelde dit barn senere, eller behøver hjælp til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte vores kirkekontor.

Har du spørgsmål der omhandler tilmeldingen til konfirmationen og konfirmationsforberedelsen kan du altid kontakte kirkekontoret - se åbningstider og telefonnumre nederst på siden.

Klik her (eller sæt dette link i en browser https://personregistrering.cpr.dk/personregistrering/konfirmation) for at tilmelde dit barn til konfirmationsforberedelse og konfirmation med dit NemID.
Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen.

Udfyldes inden start - VIGTIGT!
Inden 1. oktober 2020 skal der udfyldes nogle informationer, der gør administrationen og overblikket nemmere. Du skal logge ind på https://konfirmand.kirkenettet.dk og udfylde de informationer der står "Til besvarelse".